Thema is
Markten, kermissen, herdenkingen & braderieën
Publicatiedatum is

11 APRIL 2024

De Meifoor komt eraan!

De Meifoor heeft van vrijdag 19 april tot zondag 12 mei plaats op 't Zand, in het Koning Albert I-park en op het Simon Stevinplein.

Meifoor

Editie 2024 van de Meifoor heeft plaats op 't Zand, in het Koning Albert I-park en op het Simon Stevinplein en loopt van vrijdag 19 april tot zondag 12 mei. Alle foorpleinen liggen op wandelafstand van elkaar en zijn zeker een bezoekje waard.

De Brugse Meifoor is een volksfeest dat al teruggaat tot het jaar 1200.
Op vandaag is de Meifoor een feest voor jong en oud met grote attracties, traditionele kermiskramen en tal van eet- en drankstandjes.

Openingsavond vrijdag 19 april

De openingsavond van de Meifoor is traditioneel een feest. Ook dit jaar is er anderhalf uur gratis kermisplezier  (van 16.30 tot 18.00 u.) voor de kinderen uit Brugge tussen 4 en 12 jaar!
Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar (geboortejaren 2020 tot en met 2012) die in Brugge (8000 – 8200 – 8310 - 8380) wonen, krijgen thuis een persoonlijke uitnodiging met een plan van de kermis. Ze kunnen daarmee alle attracties op de Meifoor éénmaal gratis bezoeken. 

Tijdens de openingsavond is er heel wat extra animatie. Zo kun je extra jetons winnen bij superhelden met fototoestellen. Traditiegetrouw brengt ook de fanfare SFX weer sfeer.

Verminderde prijsdag vrijdag 10 mei

Alle attracties werken als afscheidsgeschenk aan sterk gereduceerde tarieven. De attracties verdwijnen twee dagen later immers onverbiddelijk naar hun volgende bestemming...

Dinsdag 23 april: namiddag voor personen met een beperking en prikkelarme kermis

Op dinsdag 23 april 2024 organiseert het Foorcomité een namiddag voor personen met een beperking. De foorreizigers leveren een speciale inspanning om hun attractie te openen, een hapje aan te bieden of om als vrijwilliger de groepen te begeleiden.

Aansluitend wordt de meifoor even 'prikkelarm'.  Kermis gaat meestal gepaard met flitsende lichten en luide muziek. Sommige mensen zijn om allerlei redenen extra gevoelig aan deze overvloed aan prikkels. Tot 20.00 u. gaat het volume van de muziek lager en zijn er geen zware lichteffecten. Je kan als bezoeker gedurende dit prikkelarme moment op een rustige manier genieten van de attracties. 

 

 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media